Vorige

Van Hall Larenstein viert 125 jaar Tuin- en Landschapsinrichting

Beeld
Hogeschool Van Hall Larenstein

Vrijdag 2 februari organiseerde Hogeschool Van Hall Larenstein een groot symposium. Hiermee vierde de school het 125-jarig bestaan van de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Zoals het een opleiding betaamt, werd de blik vooral op de toekomst gericht.

Op 22 november 1898 werd de Rijkstuinbouwwinterschool opgericht, de voorloper van de huidige hbo-opleiding Tuin- en Landschapsinrichting. Met het symposium ‘125 jaar Tuin- en Landschapsinrichting: duik in de toekomst’ vierden afgestudeerden, studenten, docenten en vakgenoten deze mijlpaal op vrijdag 2 februari.

Architectuurhistoricus Marinke Steenhuis sprak over de erfenis van 125 jaar tuin- en landschapsarchitectuur in Nederland. Zij en andere sprekers uit het vak zoals Sylvia Karres (Karres en Brands) en stedenbouwkundige Riek Bakker, belichtten de ontwikkeling van het vakgebied van de tuin- en landschapsinrichting vanuit een breed perspectief.

Vooruitblikken

Uiteraard blikten de sprekers ook uitgebreid vooruit. Elma van Boxel en Kristian Koreman van ZUS spraken over hun project Polderlab dat fungeert als plaats om op allerlei manieren aan de slag te gaan met het polderlandschap van de toekomst. Ook Larenstein-alumna en landschapsarchitect Hanna Prinssen wierp een blik in de toekomst, en wel heel toepasselijk, 125 jaar ver.

De belangstelling voor het symposium was groot, mensen die geen plek in de zaal bemachtigd hadden, konden het symposium volgen via een scherm in een aparte ruimte. Het symposium werd afgesloten met een forumdiscussie waaraan de sprekers deelnamen.

Dutch Design Week

Huidige studenten van de opleiding presenteerden hun bijdrage aan de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven. Daarvoor verbeeldden zij in verschillende teams het Nederland van over 125 jaar. Zij presenteerden de maquettes die zij hiervoor maakten op het symposium. De volgende dag waren deze ook te zien op de open dag, waar de toekomstige studenten van de opleiding hun opwachting maakten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster