Vorige

Varb en SVB gefuseerd tot Stichting Greenform

Tekst
Beeld
Sam Koster

Stichting Varb en Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij zijn gefuseerd tot Stichting Greenform. De twee fuserende stichtingen waren in augustus al de drijvende kracht achter de eerste editie van Plantarium|Groen-Direkt. SVB was ook daarvoor al verantwoordelijk voor de organisatie van Plantaium.

De nieuwe stichting wil onder meer middels een kenniscentrum de komende jaren de eigen positie verstevigen op het vlak van de registratie van plantnamen en handelscoderingen. Daarmee wil Greenform de kans bieden om vanuit het kenniscentrum meer sectorbrede activiteiten te houden.

Samenstelling bestuur

De voorzitter van het bestuur van de nieuwe stichting is kweker Rens van Nierop. SVB-voorzitter Jan de Vries wordt vicevoorzitter. Bernard Oostrom wordt secretaris en Shanice Koot penningmeester. De overige vijf bestuursleden bekleden algemene zetels. Het beleid van de stichting wordt uitgezet door het bestuur en directeur Linda Hoogendoorn-Veelenturf.

Hoogendoorn-Veelenturf was tot de fusie directeur van Stichting Varb, dat in de nieuwe stichting als Varb B.V. haar werkzaamheden voort zal zetten. De Greenform-directeur is tevens directeur van Green Retail Events, dat samen met SVB in augustus al Plantarium|Groen-Direkt organiseerde.

Professionele organisatie

„Er zijn nu twee stichtingen in de regio Boskoop die allebei hetzelfde nastreven”, zei Hoogendoorn-Veelenturf in aanloop naar Plantarium|Groen-Direkt in De Boomkwekerij. „Namelijk het bevorderen van de handel in buitengroen Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij doet dit fysiek, onder andere via Plantarium, en Varb doet dit digitaal. Door dit bij Stichting Greenform in één professionele organisatie onder te brengen, kan dit efficiënter.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster