Vorige

Verheij Integrale groenzorg wint Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs

Beeld
Stigas

Verheij Integrale groenzorg uit Sliedrecht heeft de Stigas Gezond en Vitaal Werken Prijs 2023 gewonnen. Kwekerij Roobeek uit Arcen won de publieksprijs. De prijzen werden in Bunnik uitgereikt door Hanneke van den Bout, directeur Gezond & Veilig werken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Verheij was een van de vijf genomineerden. De jury motiveert de keuze voor Verheij als winnaar als volgt: „Dit bedrijf toont ondernemerschap en zet persoonlijke aandacht centraal. Vernieuwend is het werken met jobcoaches, wat maakt dat er voor iedereen ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en dat een ieder op kwaliteit en competenties wordt gewaardeerd.”

Geen papieren tijger

Verder staat in het juryrapport: „De bedrijfsopleiding en avondschool zijn heel praktisch ingericht om toekomstbestendig te werken. In de bedrijfsopleiding is duurzame inzetbaarheid een vast onderdeel, net als in de personeelsgesprekken. Maar er is meer: de dagstart is innoverend en de veiligheid op het bedrijf is goed doorleefd en geen papieren tijger.”

Publieksprijs kwekerij Roobeek

Kwekerij Roobeek uit Arcen was ook genomineerd en won de publieksprijs. De jury zegt onder andere over dit bedrijf: „De Roobeek Academy, de interne opleiding, speelt een cruciale rol. Het is de plek waar medewerkers de kans krijgen om hun nieuwe taken in een veilige omgeving te oefenen. Het personeelsbeleid is erop gericht het beste naar boven te halen bij iedereen. Ze voeren POP-gesprekken om de juiste match te vinden tussen medewerkers en functies, waarbij zij zich richten op de sterke punten van elke medewerker. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan fysieke belasting en veiligheid.”

Andere genomineerden waren Best Bromelia uit Pijnacker, Loon- en grondverzetbedrijf Dekkers uit Maasbommel en Timmermans Hoveniers uit Oostelbeers.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster