Vorige

VHG en NL Greenlabel bundelen krachten om te komen tot landelijke groennorm

Beeld
Studio Pothoff

Koninklijke VHG en NL Greenlabel gaan de krachten bundelen om te komen tot één landelijke systematiek om vergroening te monitoren. De partijen ondertekenden op Vakbeurs Openbare Ruimte woensdag een gezamenlijke verklaring.

VHG en NL Greenlabel gaan samenwerken als strategisch partners om te laten zien hoe groen bijdraagt aan een gezondere leefomgeving en een klimaatbestendige buitenruimte. De lobby-, communicatie-, en promotiewerkzaamheden worden op elkaar afgestemd en waar mogelijk wordt gezamenlijk opgetreden.

Gezamenlijk onderzoeken de partijen hoe de concepten van VHG – De Levende Tuin, Het Levende Gebouw en De Levende Openbare Ruimte – en de verschillende NL Greenlabel-methodieken en het Register Duurzame Leefomgeving elkaar kunnen versterken.

Lodewijk Hoekstra (links) namens NL Greenlabel en Marc van Rosmalen namens Koninklijke VHG ondertekenden de verklaring. Studio Pothoff

Gestandaardiseerde beoordeling

Objectieve criteria, onafhankelijk geborgd, moeten een gestandaardiseerde beoordeling van groene ruimtes mogelijk maken. NL Greenlabel biedt met haar methodiek het inhoudelijke uitgangspunt voor de meetsystematiek. Het doel van de te realiseren meetsystematiek en de onderliggende labels is om groene ruimtes in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Dit moet de waarde van duurzame groene oplossingen bevorderen zodat zowel publieke als private opdrachtgevers een leidraad hebben voor het ontwerpen, realiseren en beheren van groene, gezonde, biodiverse, klimaatbestendige buitenruimtes en daarmee natuurinclusief en aantoonbaar duurzaam. Daarnaast draagt dit bij aan de noodzakelijke positionering en betrokkenheid van de groenprofessional in de keten.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster