Vorige

VHG Groenprijs 2022 gaat naar Tiny Forest

Beeld
Annemieke Bos

Het initiatief ‘Tiny Forest’ is dinsdag 6 september, tijdens Duurzame Dinsdag, bekroond met de VHG Groenprijs 2022. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een groen initiatief dat mens en natuur dichter bij elkaar brengt. Tiny Forest is een initiatief van IVN Natuureducatie.

Initiatiefnemer Daan Bleichrodt is heel blij met deze erkenning: „Ik ben al acht jaar bezig om samen met hoveniers, buurtbewoners, gemeenten en kinderen Tiny Forests aan te leggen. Samen maken we de stad groener en brengen we de natuur dichter bij kinderen.” Tot nu toe zijn er al 250 minibossen aangelegd in buurten, tuinen, op schoolpleinen en bedrijventerreinen.

Naast Tiny Forest waren ook Peel Natuurdorpen en de Bijen-cao genomineerd voor de VHG Groenprijs. Alle drie de genomineerden krijgen hulp van VHG om het initiatief verder te brengen. De winnaar ontvangt bovendien een wisseltrofee en een bedrag van €1000.

Rechten voor de natuur

IVN reikt zelf ook jaarlijks een prijs uit op Duurzame Dinsdag. Deze ging naar de organisatie ‘Rechten voor de natuur’. Het toekennen van rechten helpt bij het beschermen van natuur, voor huidige en toekomstige generaties.

Duurzame initiatieven

Duurzame Dinsdag biedt een podium aan duurzame ideeën en initiatieven. Minister Rob Jetten van Klimaat en Energie nam namens het kabinet een koffer in ontvangst met ruim 300 duurzame initiatieven en ideeën uit de maatschappij. Ook werden duurzame lintjes en prijzen uitgereikt.

Schrijfster Eva Rovers sprak de Duurzame Troonrede uit. Zij stelde de vraag hoe duurzaam onze democratie eigenlijk is en hield een pleidooi voor ‘het burgerberaad’: een groep willekeurig gekozen mensen die een representatieve afspiegeling vormt van de maatschappij. Deze groep buigt zich over een complex maatschappelijk probleem en doet aanbevelingen voor nieuw beleid.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster