Vorige

VHG ondertekent convenant Duurzame en Toekomstbestendige Woningbouw

Beeld
Shutterstock

VHG heeft vorige week, samen met vertegenwoordigers van gemeenten, provincies, ontwikkelaars en bouwbedrijven het convenant Duurzame en Toekomstbestendige Woningbouw ondertekend. Doel is om te werken aan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving met meer groene gebouwen.

In het convenant staan ambitieuze afspraken – strenger dan de huidige wettelijke normen – zodat er sneller en goedkoper duurzame woningen gebouwd kunnen worden. Zo gaan de partners meetbare ondergrenzen hanteren op onder andere, circulariteit, klimaatadaptatie en natuurinclusief bouwen.

Expertise en ervaring

VHG-directeur Marc van Rosmalen: „Onze leden kunnen hieraan bijdragen met hun expertise en ervaring als het gaat om groen in, aan, op en om gebouwen. Om optimaal te kunnen profiteren van alle voordelen van groen, is het belangrijk dat het al in de planvorming wordt meegenomen. Bij voorkeur zitten groenprofessionals dan ook in dit stadium aan tafel. Dit convenant biedt daarvoor geweldige kansen.”

Het convenant is ondertekend door meer dan 75 organisaties, waaronder 30 gemeenten, 3 provincies en meer dan 30 ontwikkelaars en bouwbedrijven. De opstellers van het convenant willen dat de afspraken over de woningbouwnormen gaan gelden als landelijke norm. Het ministerie van Binnenlandse Zaken (waar Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening onder valt) heeft al interesse getoond en volgt de uitvoering van het convenant nauwgezet.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster