Vorige

VHG op zoek naar nieuwe voorzitter

Beeld
Ralph Mens

Koninklijke VHG is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De branchevereniging zoekt ‘een ondernemende en verbindende teamspeler met een visie op het belang en de toekomst van de groenbranche’.

Nadat in november 2021 het bestuur van de VHG onverwacht aftrad, heeft de branchevereniging de facto zonder voorzitter gefunctioneerd. John Koomen nam sinds 22 december als vice-voorzitter de honneurs waar. Per 1 januari dit jaar nam Egbert Roozen formeel afscheid van de vereniging, waarmee officieel een vacature voor deze functie ontstond.

Inspirerende persoonlijkheid

De VHG is nu op zoek naar „een open en inspirerende persoonlijkheid die zorgt voor verbinding, zowel binnen de vereniging als met tal van stakeholders daarbuiten. Jong en oud weet je aan te spreken met jouw visie op het belang en de toekomst van de groenbranche. Je voert deze visie op een realistische manier en met duidelijke prioriteiten uit. Daarbij treed je samen met de VHG-directeur op als vertegenwoordigers van de vereniging.”

Kandidaatstellingscommissie

De benoeming wordt, conform de reglementen van de vereniging, voorbereid door een kandidaatstellingscommissie, bestaande uit vier bestuursleden. Deze commissie wordt ondersteund door de directeur van het bureau en een onafhankelijk extern expert.

De commissie beoordeelt de kandidaten aan de hand van de in het profiel genoemde kwaliteiten. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Op basis daarvan brengt de commissie een advies uit aan het bestuur. Uiteindelijk benoemt de ledenraad de definitieve kandidaat, op bindende voordracht van het bestuur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster