Vorige

VHG overhandigt pamflet aan VNG-voorzitter

VHG vraagt nieuwe gemeenteraden die onlangs zijn geïnstalleerd, om groen ruime aandacht te geven in het coalitieakkoord. In een brief aan alle raadsleden van Nederland verzoekt VHG hen om door een groene bril te kijken bij alle uitdagingen en plannen waarvoor gemeenten staan.

Het pamflet ‘Het dorp en de stad van de toekomst zijn groen’ biedt daarvoor concrete handvatten. Een eerste exemplaar van dit pamflet is dinsdag overhandigd aan Jan van Zanen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Gemeenten (VNG) en burgemeester van Den Haag. Dat gebeurde tijdens de Groene Poortbijeenkomst die VHG regelmatig organiseert in het Haagse perscentrum Nieuwspoort.

Jan van Zanen (links) neemt het VHG-pamflet ‘Het dorp en de stad van de toekomst zijn groen’ in ontvangst van VHG-lobbyist Arne Weverling. Rechts VHG-vicevoorzitter John Koomen.

Randvoorwaarde

Van Zanen gaf aan dat VNG de standpunten van VHG erkent. „Groen in álle vormen is van groot belang, zeker in een stedelijke omgeving. Het moet een randvoorwaarde zijn in ontwikkelingsprojecten. Groen moet je doen!” VNG pleit voor een integrale benadering van groen in de stad.

„Een gemeentelijke portefeuillehouder ruimtelijke ontwikkeling met een sterke positie voor groen zou een goed idee zijn”, opperde Van Zanen. „En groenondernemers: gebruik vooral de Omgevingswet om samen te werken binnen jullie gemeente.”

Verslag

In Tuin en Landschap 9 (verschijning 29 april) volgt een uitgebreid verslag van de discussie met Jan van Zanen over de positie van groen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster