Vorige

VHG en inkooporganisatie Prickels sluiten overeenkomst

Tekst

Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VHG) en Prickels tekenden op 1 december in Ede een samenwerkingsovereenkomst. VHG-leden kunnen nu via deze inkoop- en serviceorganisatie een breed assortiment tuinbenodigdheden inkopen. Daarnaast biedt deze nieuwe VHG-partner ondersteuning bij online nevenactiviteiten en marketingcommunicatie.

Het in Aalsmeer gevestigde Prickels richt zich helemaal op hoveniers, tuin- en groencentra. Er zijn zo’n 150 leveranciers van hoveniers- en tuinbenodigdheden aangesloten. Prickels biedt VHG-leden diensten en producten van aangesloten leveranciers aan met betere leveringscondities en inkoopprijzen die lager liggen dan marktconforme tarieven.

Prickels
Richard Maaskant namens VHG (links) en Fons van der Leen namens Prickels tekenen de overeenkomst die VHG-leden moet helpen om hun zichtbaarheid en communicatiekracht te vergroten.

Nevenactiviteiten

Richard Maaskant, plaatsvervangend directeur bij VHG: „Uit gesprekken blijkt dat steeds meer van deze bedrijven zich oriënteren op of gestart zijn met -online- nevenactiviteiten, zoals het verkopen van tuinproducten aan de consument. Daarbij geven zij aan op zoek te zijn naar een organisatie die niet alleen kan helpen bij het ontwikkelen van een webshop, maar ook het voorraadbeheer en de uitlevering van producten kan verzorgen.”

Inkoopvoordeel

Fons van der Leen van Prickels is blij met de samenwerking. „Een serviceorganisatie is vrij nieuw voor hoveniers. Onze toegevoegde waarde zit in ons brede inkoopaanbod en onze kennis en kunde op het gebied van logistiek, financiën en online-marketing en communicatie. We ontzorgen de hovenier, die op deze manier veel tijd en geld bespaart. Hoveniers met een webshop via Prickels kunnen bijvoorbeeld tijdens een klus snel en met inkoopvoordeel tuinbenodigdheden voor hun klanten bestellen, via hun eigen webshop. Maar ook hun eigen klanten kunnen jaarrond artikelen bestellen bij een voor hen bekend en vertrouwd hoveniersbedrijf.” Dankzij ‘dropshipment’ hoeven hoveniers geen voorraad te hebben en ook de klantenservice wordt uitgevoerd door Prickels.

Prickels kan VHG-leden ook ondersteunen bij hun marketingcommunicatie. Vooral de bouw en het onderhoud van websites en webshops biedt kansen voor VHG-leden. De serviceorganisatie levert op verzoek ook content en ondersteuning voor social media bij webshop.

Ervaringen met Prickels

De Aalsmeerse inkoop- en serviceorganisatie werkt al samen met veel groenondernemers, zoals met Jan Bent van Hoveniers en Groencentrum Wenninkhof in Winterswijk. „Ons bedrijf is verbonden aan Prickels en daar zitten alleen maar voordelen aan. Prickels heeft onze webshop ingericht. Omdat het aanbod via Prickels zo groot is, hebben we onze klanten veel te bieden. Je kiest zelf wat je in je webshop zet.”

Online bestellingen worden direct door de bij Prickels aangesloten leveranciers verzonden naar de klanten. „Dat is ideaal. Administratie en verzending zijn geautomatiseerd en met de maandelijkse factuur houd je het overzicht. Er is ruimte om ook je eigen producten online te verkopen. Hoe actiever je ermee bezig bent, hoe meer je ziet wat je met zo’n webshop kunt.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster