Vorige

Vier nieuwe middelen voor boomkwekerijgewassen

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft in haar decembervergadering vier nieuwe toelatingen toegewezen voor middelen in diverse boomkwekerijgewassen. Toelating van Fusilade Max is komen te vervallen.

Titus op basis van de werkzame stof risulfuron is toegelaten als onkruidbestrijdingsmiddel in de onbedekte teelt van trekheesters, boomkwekerijgewassen, laanbomen, klimplanten, coniferen en kerstbomen, sierheesters en rozen, heide, bos- en haagplantsoen, vaste planten en fruitbomen en -struiken.

De toelating van Proplant, een fungicide op basis van propamocarb hydrochloride, is uitgebreid onder andere voor toepassing in de onbedekte containerteelt en bedekte teelt van boomkwekerijgewassen.

De toelating van de fungicide Takumi op basis van de werkzame stof cyflufenamid is onder uitgebreid met toepassing in de onbedekte teelt van laanbomen, klimplanten, sierheesters en rozen, coniferen en kerstbomen, heide, bos & haagplantsoen en vruchtbomen en -struiken. De uitbreiding is tot stand gekomen door aanvraagprocedure voor kleine toelatingen.

Closer op basis van de werkzame stof sulfoxaflor mag in de bedekte teelt van boomkwekerijgewassen worden toegepast als insectenbestrijdingsmiddel. Ook deze uitbreiding kwam tot stand door de aanvraagprocedure voor kleine toepassingen.

Vervallen

Bij de herregistratie van Fusilade Max is de toelating voor gebruik in de boomkwekerijgewassen en vaste planten komen te vervallen. In de aanvraagprocedure was deze toepassing niet meegenomen door de toelatingshouder. Toelating in diverse fruitgewassen is afgewezen omdat niet kon worden aangetoond dat het risico voor zoogdieren acceptabel was.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster