Vorige

Vier teams naar finale Nationale Wedstrijd Hovenier 2024

Beeld
VHG

De teams van Aeres MBO Nijkerk, Aeres Velp, Vonk MBO Hoorn en Yuverta Nijmegen gaan in januari naar de finale van de Nationale Wedstrijd Hovenier 2024. De vier teams kwamen als winnaars uit de bus tijdens de driedaagse kwalificatiewedstrijd, die van 2 tot en met 4 november plaatsvond bij IPC Groene Ruimte in Schaarsbergen.

Tien teams gingen tijdens de kwalificatiewedstrijd aan de slag met het aanleggen van een duintuin naar een ontwerp van Janse & Berkhof Tuinen. Deze wedstrijdtuin bevatte allerlei technische onderdelen, zoals borders met hoogteverschillen, aangeplant met typische duinbeplanting en bomen, klinkerverharding in keperverband, met afwateringsput en verlichting. Op school had elk team alvast een eigen naambord gemaakt voor in de tuin, waarmee de entree leek op een echte duinopgang.

Trainen voor de finale

De studententeams die doorgaan – Alexander de Jong en Marien Hollemans van Aeres MBO Nijkerk, Willem Mateman en Twan Geven van Aeres Velp, Elian Schenk en Ramon de Jong van Vonk MBO en Elian Schenk en Ramon de Jong van Yuverta Nijmegen – hebben nog een paar maanden om te trainen voor de finale. Ze werken de komende maanden aan diverse trainingsopdrachten waarmee ze hun vaardigheden en onderlinge samenwerking naar een nog hoger niveau tillen. Zo maken ze onder meer een brug die in de finaletuin een plek zal krijgen.

De finale vindt plaats op de Groene Sector Vakbeurs, van 9 tot en met 11 januari in Hardenberg.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster