Vorige

Volop optimisme bij aftrap voorjaarsbeurzen

Tekst

Beursorganisaties kijken met een goed gevoel naar de aanstaande voorjaarsbeurzen. Wat zeggen zij over mogelijke prijsstijgingen en over het beschikbare aanbod?

Moet de branche zich zorgen maken over gestegen prijzen? „De prijzen zijn dit voorjaar hoger dan vorig jaar”, zegt Jochem Nieuwesteeg, directeur van leverancier Plant Collect uit Boskoop. „Maar dat moet ook, de kosten zijn voor alle kwekers gestegen. Iedereen verhoogt z’n prijzen, maar de prijsstijgingen zijn wel te overzien. Een prijsstijging in de winkel van €4,99 naar €5,49… dat gaat wel loslopen.”

Medewerkers van Garden Plant in Venlo leggen de laatste hand aan de lagenbeurs. „Veel kwekers zijn bij hun prijzen van vorig najaar gebleven”, constateert Richard Jeucken bij cash-and-carry Garden Plant. (Foto: Daily Trade Fair)

’We zitten in een vraagmarkt’

„Wie zijn wij om wat van de prijzen van kwekers te zeggen?”, zegt Richard Jeucken bij cash-and-carry Garden Plant in Venlo in aanloop naar hun voorjaarsbeurs. „We zitten in een vraagmarkt. In het najaar zijn veel prijzen al verhoogd, maar nu naar het voorjaar toe is van een extra prijsverhoging geen sprake, veel kwekers zijn bij hun prijzen van vorig najaar gebleven.”

Wat zegt Taaf Rosbergen, directeur Groen-Direkt over de huidige prijzen? En wat vinden de beursorganisaties van het aanbod: is er sprake van schaarste of hebben kwekers na een aantal goede jaren meer opgezet?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 2. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster