Vorige

Vonk en NH Connect starten met modulair groenonderwijs

Tekst
Beeld
Vonk

Onderwijsinstelling Vonk heeft, samen met NH Connect, maatwerktrajecten opgezet voor deelnemers van participatiebedrijven. Door deze modulaire inrichting wordt dit mbo-onderwijs flexibeler en toegankelijk voor alle doelgroepen.

Deze maand starten de kandidaten met de modulaire opleiding Tuin, Park en Landschap (niveau 1/2/3). Hiermee is het mogelijk dat iedereen een mbo-certificaat, praktijkverklaring, mbo-verklaring of diploma kan behalen. In maart worden 275 praktijkverklaringen aan de eerste kandidaten uitgereikt.

In de afgelopen 2,5 jaar zijn trajecten opgetuigd, bijgeschaafd en is bestaand groenonderwijs in modules opgeknipt voor een meest optimale vorm van praktijkonderwijs. Er is alles aan gedaan om modulair onderwijs, wettelijke beroepsvereisten en andere groen-gerelateerde cursussen te geven op locatie.

Deelnemers van NH Connect volgen de module Veilig werken langs de weg.

Leren in het Groen

Het complete onderwijsaanbod van Vonk past heel goed bij de vraag van de vijf participatiebedrijven die samen NH Connect vormen (Pro Groen, RegioGroen, Werkom, WerkSaam, IJmond Werkt). Het bleek alleen niet altijd haalbaar voor de deelnemers van de participatiebedrijven om een diploma te behalen.

Dat was aanleiding voor NH Connect en Vonk om groenonderwijs voor iedereen toegankelijk te maken. Het gaat daarbij om alles wat bij groen komt kijken; van machinaal maaien tot plantenkennis, en van veilig werken langs de weg tot onkruidbestrijding.

Vonk is de nieuwe naam van de onderwijsinstelling na de fusie van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster