Vorige

Voortaan één register en één organisatie voor plaagdierbeheersing

Beeld
Bureau Erkenningen

Er komt één register en één organisatie voor plaagdierbeheersing. Stichtingen EVM, CPMV en Bureau Erkenningen zijn overeengekomen dat ze voortaan gaan werken vanuit één register, één examendocument en vanuit één organisatie, Stichting Groene Erkenningen.

EVM-voorzitter Geart Benedictus geeft aan dat de partijen tot de conclusie zijn gekomen dat, gezien de geringe omvang van de sector plaagdierbeheersing, het voor alle belanghebbenden effectiever en efficiënter is om vanuit één register en één examendocument te werken. De partijen hebben ingestemd met een samenwerking door het inrichten van een gezamenlijke werkorganisatie onder de verantwoordelijkheid van Stichting Groene Erkenningen.

Mijlpaal

Volgens CPMV-voorzitter Martin van der Bent is dit een mijlpaal voor mensen die actief zijn in de plaagdierbeheersing om op een eenduidige, uniforme en efficiënte wijze hun kwalificaties te kunnen behalen en te kunnen behouden met nascholingsbijeenkomsten.

Effectieve knaagdierbeheersing

Dick Oosthoek, directeur van Stichting Groene Erkenningen, geeft aan dat de samenwerking per 1 mei formeel in gaat en de inrichting uiterlijk 1 juli klaar moet zijn. Vier ministeries werken gezamenlijk mee aan het project IPM knaagdierbeheersing, met als doel een duurzame en effectieve knaagdierbeheersing. Naar hun mening past deze intentieverklaring – om te komen tot één gezamenlijk plaagdierregister van personen en één gezamenlijk examendocument – bij deze doelstelling.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster