Vorige

’Waarschuwing’

Tekst

Beste lezer, hier volgt een waarschuwing. Het lezen van deze column kan dingen bij u losmaken waar u misschien nog niet over nagedacht hebt. En daar wil ik u alvast voor waarschuwen. Ik heb ook geen idee waar het toe gaat leiden, maar goed.

Deze week volgde er na een heftig warme periode, die op zichzelf al code oranje was, een andere code oranje: die van zware buien. Windstoten tot wel 80 km per uur waren mogelijk. Vanuit België zou het onheil over ons land trekken. De Telegraaf deed online een live-verslag over waar het los ging en hoe groot de schade zou zijn. Mensen, blijf thuis! Ga niet de weg op! Na alle droogte kan de weg glad zijn! In Limburg waren er waarschuwingen voor extra wateroverlast. Omdat onbekend was hoeveel water er ging vallen, hoe snel het land het water op opnemen of hoe droog de sloten waren, was er paniek. Er zouden eventueel, misschien, soms, uitzonderlijk aparte waterstromingen kunnen ontstaan in de Maas. Of zo, ergens, in misschien alles wat stroomt wel.

Goed, het was niet zo heel erg, maar u was alvast gewaarschuwd. En nog iets, het kan zijn dat de gasprijs weer gaat stijgen, daar kunnen ze duizend redenen voor verzinnen. Dit geldt ook voor de huizenprijzen. U bent gewaarschuwd voor stijgende huizenprijzen, kei-erg. Behalve als u wilt verkopen, dan bent u gewaarschuwd dat de prijzen kunnen gaan dalen. Recessie ligt op de loer. Dat u het maar weet, je zal er te laat voor gewaarschuwd worden zeg. Gelukkig bestaat er in Nederland een waarschuwcultuur. Schimmels, luizen, bacterievuur, Tweede Kamerleden, kip van de Aldi, Floriway, klimaatverandering: overal kan een rode sticker op.

Dus ik moet u helaas ook waarschuwen. De Euonymussen kunnen eventueel misschien duurder gaan worden. Al die risico’s, die moet ik wel inprijzen natuurlijk. Of u komt massaal gratis een dag mee steksteken, dan misschien niet. Maar er voor waarschuwen, dat moet wel.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster