Vorige

Waterschap Aa en Maas biedt subsidie voor biodiversiteitsherstel

Beeld
Waterschap Aa en Maas

Waterschap Aa en Maas heeft subsidie beschikbaar voor kleinschalige initiatieven van agrariërs en inwoners, die zich willen inzetten voor het vergroten van de biodiversiteit. Het waterschap is sinds 2020 partner van Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Hierin werken ze samen met natuurorganisaties, boeren, kwekers, burgers, wetenschappers, banken, overheden en bedrijven aan het herstel van de biodiversiteit. 

Waterschap Aa en Maas noemt biodiversiteit „de verscheidenheid van alles wat leeft.” Biodiversiteit zorgt onder andere voor een schone lucht, schoon water, bevruchting van gewassen en voor een gezonde bodem waar planten kunnen groeien. De biodiversiteit gaat echter wereldwijd achteruit. Waterschap Aa en Maas wil daarom zijn verantwoordelijkheid nemen en stelt subsidie beschikbaar voor mensen die zich willen inzetten voor biodiversiteitsherstel.

Voorwaarden

Iedereen kan de subsidie aanvragen, behalve overheden en commerciële partijen. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar aan moet worden voldaan.

  • Het initiatief draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit binnen het werkgebied van Waterschap Aa en Maas.
  • Het initiatief komt (indirect) ten goede aan de waterkwaliteit en/of bodemkwaliteit.
  • Het initiatief is zichtbaar voor anderen. Dat kan zowel openbaar toegankelijk zijn of zichtbaar vanaf de openbare weg of in het landschap. Het kan niet in je eigen achtertuin zijn of op een afgesloten plek die alleen met een sleutel toegankelijk is.
  • Het initiatief is samen met anderen of in afstemming met je omgeving tot stand gekomen. Dit betekent dat de grondeigenaar, waar het initiatief op wordt uitgevoerd, akkoord is.
  • Het is de eerste keer dat je deze subsidie aanvraagt.

Hoeveel subsidie je ontvangt, hangt af van de totale kosten. Tot €1.000 wordt alles vergoed. Boven de €1.000 financiert het waterschap 50% van het initiatief, met een maximum van €4.000. Aanmelden voor de subsidie is mogelijk via deze pagina. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster