Vorige

’We hebben een hele goede eerste editie gedraaid’

Tekst
Beeld
Ron Barendse

Linda Hoogendoorn-Veelenturf, beursdirecteur Plantarium|Groen-Direkt, kijkt met een goed gevoel terug op de beurs die woensdag en donderdag werd gehouden. „Ja, het was warm, maar ik hoor van exposanten alleen maar positieve geluiden.”

De beursorganisatie van de eerste editie van Plantarium|Groen-Direkt mikte vooraf op zo’n 6.000 bezoekers. Of deze ook zijn gehaald is niet bekend, maar Hoogendoorn-Veelenturf zegt: „De beurs heeft veel en vooral goed bezoek getrokken. Bezoekers aan de beurzen van Groen-Direkt zijn niet gewend zich bij bezoek te registreren en dat is nu ook in veel gevallen niet gebeurd. Maar iedereen die ik heb gesproken, van standhouders tot andere betrokkenen, is tevreden over het aantal bezoekers.”

Eén beurs met één boodschap

„Ook over de hernieuwde samenwerking tussen Plantarium en Groen-Direkt heb ik alleen maar positieve geluiden gehoord. We hebben ons als één beurs met één boodschap gericht op Europese tuinplanteninkopers. Veel standhouders hebben hun klanten uitgenodigd en sommigen hebben hun klanten op het laatst nog nagebeld om te komen. En dat alles heeft gewerkt. Er is qua bezoek twee jaar niet veel mogelijk geweest en nu was iedereen duidelijk blij elkaar weer te zien.”

Over mogelijke verbeterpunten zegt de beursdirecteur. „Een van mobiele hallen was voor bezoekers minder goed te vinden. Dat hebben we de tweede dag aangepast door boven de ingang grote borden op te hangen.”

En dan was er nog het weer. Zowel in de hal van Groen-Direkt als in de mobiele hallen liep de temperatuur na de middag op tot boven de 30 graden. „Ja, het was warm. Maar ik weet niet of dit invloed heeft gehad op het bezoekersaantal, maar het ligt voor de hand dat er ‘s middag in verhouding minder mensen zijn geweest. Voor volgend jaar kijken we of we misschien ventilatoren kunnen ophangen om meer luchtbeweging te krijgen.”

Nieuwe editie in februari

De volgende Plantarium|Groen-Direkt vindt plaats op 7 en 8 februari en dan heeft de organisatie wellicht een andere uitdaging. „Met de huidige prijzen voor energie moet je je afvragen in hoeverre je mobiele hallen moet gaan verwarmen. Maar dat is voor later zorg. Voor nu kijken we terug op een goede eerste editie.”

De beursorganisatie maakte een impressie van de beurs. Bekijk het filmpje hier.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster