Vorige

Webinar van Roadshow: ‘Aan de slag met biodiversiteit!’

Tekst

 IPC Groene Ruimte, Stichting Steenbreek en Koninklijke Vereniging Stadswerk organiseren op 6 december het webinar Biodiversiteit. Het webinar maakt onderdeel uit van de Roadshow: ‘Aan de slag met biodiversiteit!’

Binnen de plattelandsgemeente Hof van Twente zijn verdroging en verzuring van de bodem de grote uitdagingen. Regionale voedselvoorziening staat onder druk maar ook het infiltreren van kostbaar zoet water voor het achterland waar de grondwaterstand steeds verder daalt. Het programma KleurRijkLeven stelt biodiversiteit centraal en biedt oplossingen.

Stikstofvermindering

Inge Hoekstra, landschapsarchitect bij Land-id, geeft een toelichting op het onderzoek naar een klimaatrobuust watersysteem in Twente en de mogelijkheden die er zijn om dit te combineren met andere grote opgaven in het landelijk gebied zoals stikstofvermindering, waterkwaliteit en de energietransitie.

Bij de vier oplossingsrichtingen vormt het watersysteem steeds de onderlegger voor integrale gebiedsontwikkeling. Haar collega Astrid Stokman vertelt vervolgens hoe er stappen zijn gezet om van een integrale ruimtelijke visie te komen tot een plan van aanpak en daadwerkelijke uitvoering. Ze neemt ons daarbij mee in het project Baakse Beek.

Aanmelden via aandeslagmetbiodiversiteit.nl/roadshows.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster