Vorige

Willem Ravensberg ontvangt award voor verduurzaming gewasbescherming

Beeld
Artemis

Willem Ravensberg heeft vrijdag 8 december als eerste de Artemis Award in ontvangst mogen nemen. De award is bedoeld voor personen die een buitengewone bijdrage hebben geleverd aan de doelstellingen van Artemis; het verduurzamen van de land- en tuinbouw.

De impact van Willem Ravensberg, voormalig bestuurslid van de organisatie, op de verduurzaming van de land- en tuinbouw is van onschatbare waarde, aldus Artemis. Ravensberg werkte tot aan zijn pensioen bij Koppert waar hij zich bezighield met onderzoek naar nieuwe natuurlijke vijanden voor plagen. Hij was bij Koppert manager R&D en deed zelf onderzoek naar het microbiële leven, waaronder schimmels, bacteriën en nematoden. In Wageningen promoveerde Ravensberg op de ontwikkeling en registratie van micro-organismen. Naast Artemis was Ravensberg ook bestuurlijk actief als president van de International Biocontrol Manufacturers Association (IBMA) tussen 2013 en 2018, waar hij nog steeds actief is op andere functies.

Naamgever

Als eerste ontvanger wordt de award naar hem vernoemd en zal in het vervolg Willem Ravensberg Award heten. Artemis kent de award toe aan personen die werkzaam zijn in of verbonden zijn aan de Nederlandse agribusiness en een aantoonbare invloed hebben op de ontwikkeling en vooruitgang van biologische gewasbescherming en weerbare teelt. Belangrijk is dat motivatie en betrokkenheid verder gaan dan alleen een arbeidsrelatie. Artemis vindt het belangrijk dat de persoon ook betrokken is bij vertegenwoordigende organisaties  en relevante publicaties en doorbraken in productontwikkeling op zijn naam heeft staan. Willem Ravensberg voldoet aan al deze criteria, aldus Artemis.  

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster