Vorige

Winnaar eerste editie Streetlife Design Competitie bekend

Beeld
Streetlife

Het Belgische team bestaande uit architect Aikaterini Ntavou en landschapsarchitect Laura Peralta won met het project ‘Rebirth: a food’s tale’ de eerste editie van de Streetlife Design Competition. De vakjury selecteerde uit meer dan 70 inzendingen twaalf projecten voor de shortlist.

Doel van de ontwerpwedstrijd is om het vak landschapsarchitectuur onder de aandacht te brengen van jonge ontwerpers van verschillende disciplines. Deelnemers moesten een team samenstellen met gemengde disciplines in het creatieve veld.

Binnen het thema ‘Lost Sites’ werd gevraagd een locatie te herwaarderen, waarbij naast het landschappelijke vraagstuk ook een ander, zelfgekozen, maatschappelijk probleem opgelost werd.

Het team van architect Aikaterini Ntavou en landschapsarchitect Laura Peralta won de eerste Streetlife Design Competitie.

Nieuwe openbare ruimte

Het juryrapport, schrijft over het winnende project: „Rebirth: A Food’s Tale is een ‘lost site’ in Anderlecht dat er in slaagt een verwaarloosde buurt nieuw leven in te blazen en als pilot kan dienen voor een groter masterplan. Het ontwerp combineert met succes stedelijke voedselproductie met de inclusieve samenleving en, in breder perspectief, herstelt het de verbinding met het water en creëert nieuwe openbare ruimte.”

Een speciale vermelding kreeg de inzending Gas to Green van een Nederlands team uit Den Haag. Dit project draait om het transformeren van benzinestations in een soort landmarks voor urban pharming.

Bekijk alle inzendingen op de website: streetlifedesigncompetition.com

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster