Vorige

WUR gaat teken tellen in tuinen

Tekst
Beeld
Shutterstock

Eén op de drie tekenbeten wordt opgelopen in de tuin. Jaarlijks gaat het om zo’n 500.000 tekenbeten. Wageningen University wil in kaart brengen waar de teken zich ophouden in de tuin. Hiervoor gaan dertig teams aan de slag om teken te tellen in de tuin.

Dat je in het bos of de duinen tekenbeten kunt oplopen, is bij de meeste mensen wel bekend. In de praktijk blijkt echter dat één op de drie tekenbeten in de tuin wordt opgelopen. Dat blijkt uit een analyse van tekenbeetmeldingen via Tekenradar.nl.

Aanmelden

Om in kaart te brengen hoeveel teken zich in tuinen ophouden, en waar precies, gaat WUR tuintekentelteams inzetten. Deze gaan van 11 tot en met 19 juni teken vangen in hun tuin. Aanmelden kan nog tot en met 29 mei via de Tuintekentelpagina van Nature Today.

Arnold van Vliet: „We zoeken vrijwilligers met een tuin, door heel Nederland. Liefst een tuin waar al eerder teken zijn aangetroffen. Wij selecteren de aanmeldingen op type gebied en type tuin. Voor het onderzoek hebben we zo’n dertig tuintekentelteams nodig. De teams krijgen een tekenvangkit en voordat ze daadwerkelijk teken gaan vangen en tellen, krijgen zij instructie van onderzoekers van Wageningen University.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster