Vorige

WUR ontwikkelt tool voor lokale ‘groene’ burgerinitiatieven

Tekst

Wageningen Universiteit & Research (WUR) onderzocht de strategie van verschillende burgerinitiatieven op het gebied van strandopruimacties en Tiny Forests. Op basis hiervan is een tool gemaakt waarmee lokale burgerinitiatieven hun strategie in kaart kunnen brengen.

Een duidelijke strategie helpt volgens WUR om als organisatie effectiever te zijn in het bereiken van de doelen, maar ook bij het opstellen van een subsidieaanvraag. De tool is daarbij een handig hulpmiddel voor lokale burgerinitiatieven om hun strategie in kaart te brengen, en helder te krijgen hoe hun activiteiten kunnen bijdragen aan het doel dat ze voor ogen hebben.

Stappenplan

De tool is gemaakt in de vorm van een simpel interactief stappenplan, waar je met enkele muisklikken doorheen kunt lopen. Stap voor stap neemt het je mee in het proces om je strategie helder te krijgen en op overzichtelijke wijze te presenteren in het meegeleverde voorbeeldsjabloon. Naast activiteiten, resultaten en het uiteindelijke doel, wordt ook aandacht besteed aan het inventariseren van onderliggende aannames, relevante kansen en barrières, en wat er nodig is om het initiatief tot een succes te maken.

Aandachtspunten

Ingeborg Smeding, WUR-onderzoeker: „Uit ons onderzoek is gebleken dat burgerinitiatieven vaak goed kunnen vertellen hoe ze werken en waarom ze bepaalde activiteiten uitvoeren, maar vaak staat dit niet op papier. Onze strategietool helpt om de strategie systematisch uit te denken en op papier te zetten. Dit proces op zich is al nuttig om het gesprek binnen de organisatie op gang brengen, en zal ervoor zorgen dat eventuele aandachtspunten boven water komen.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster