Vorige

Xylella-brochure geactualiseerd

Tekst
Beeld
Ron Barendse

De brochure ‘Houd Nederland Xylella-vrij’ is aangevuld met de nieuwste informatie over de quarantaine-bacterie en adviezen voor ondernemers in de teelt en handel.

In de brochure wordt op een rij gezet wat de symptomen van een Xylella-besmetting zijn, en wat bij vondst de maatregelen zijn die door de overheid zullen worden getroffen. Ook wordt op een rij gezet waar kwekers bij aankomst en inkoop van een partij op moeten letten, en waarop bij hun bedrijfsvoering.

De brochure komt tot stand uit een samenwerking tussen NVWA, Naktuinbouw, LTO Vakgroep, handelsbond Anthos, Glastuinbouw Nederland, Plantum, Tuinbranche Nederland, VBN, en voorheen het Productschap Tuinbouw.

Xylella van vakantie

Deze zomer is met een publiekscampagne al aandacht gevraagd voor de dreiging van Xylella. De vrees bestond dat vakantiegangers plantmateriaal en mogelijk daarmee Xylella uit Zuid-Europa mee terug zouden nemen.

Hierom is er in juli in het tv-programma Nieuwsuur aandacht geweest voor de risico’s die aan Xylella insleep zitten. „Als het eenmaal in de plant ziet is het niet te bestrijden”, waarschuwde Boot & Dart-directeur Jan de Vries in deze uitzending. „Als hier in het gebied Xylella geconstateerd wordt, gaat het gebied op slot.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster