Vorige

Yuverta Digital Nomads leren overal in de wereld

Beeld
Yuverta Digital Nomads

De Yuverta Digital Nomads zijn weer thuis. Van 27 februari tot en met 29 maart reisden 25 mbo-studenten van verschillende groene opleidingen en 6 begeleiders door Oost-Europa met als doel te laten zien dat leren overal kan en je meer kan opleveren dan alleen kennis.

Deze derde editie van Yuverta Digital Nomads ging van Praag (Tsjechië) tot aan Tirana (Albanië), via Slowakije, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Bosnië en Herzegovina en Montenegro. Uitgerust met een leergids vol studieopdrachten, hun reguliere schoolwerk en persoonlijke doelen in hun backpack, werkten de studenten tijdens de reis aan school.

Onderweg werden scholen, dierentuinen en maatschappelijke organisaties bezocht, tours door steden gedaan, online presentaties gegeven en achter de laptop gewerkt aan school. 

Onderwijs op afstand

De studenten reflecteerden onderweg, samen met hun begeleiders, meerdere malen op het leerproces en welke inzichten zij opdeden. Een van de opvallende bevindingen was de hoge mate van effectiviteit waarmee de studenten aan hun schoolwerk hebben gewerkt. Door het vertrouwen en de autonomie die de studenten kregen om op hun eigen tempo te werken, ervoeren ze minder stress en behaalden ze uitstekende leerresultaten.

„Ik ging vóór deze reis met veel stress en tegenzin naar school. Ik overwoog zelfs te stoppen met mijn opleiding. Maar door deze andere manier van studeren tijdens de Digital Nomads reis, merk ik dat deze vorm van onderwijs zó goed bij me past. Ik heb daarom contact gezocht met mijn coach om te bekijken of ik mijn onderwijs, nadat ik terug in Nederland ben, op deze manier voort kunnen zetten,”, aldus een van de studenten.

Leren is meer dan cijfers

Met Digital Nomads wil Yuverta laten zien dat deze vorm van onderwijs de studenten ook leert dat zij zichzelf mogen zijn en dat leren zoveel meer is dan cijfers. Door te bouwen aan hun verantwoordelijkheidsgevoel groeiden competenties als flexibiliteit, doorzettingsvermogen en zelfredzaamheid.

Yuverta Digital Nomads is onlangs genomineerd als onderwijsteam van het jaar vanwege hun grensverleggende aanpak en toewijding aan vernieuwend onderwijs. Het team, bestaande uit docenten en professionals van verschillende Yuverta-locaties, wil bewijzen dat onderwijs echt anders kan zijn.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster