Vorige

Yuverta en Vebego willen instroom in groensector vergroten

Tekst
Beeld
Yuverta

Onderwijsinstelling Yuverta en de groenbedrijven van Vebego werken samen om de instroom in de groensector te vergroten. Vorige week ondertekenden beide partijen een samenwerkingsovereenkomst om dit te bekrachtigen.

Yuverta en Vebego willen de instroom in de sector vergroten van groenleerlingen en van kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Daarnaast willen de partijen maatwerk leveren voor nieuwe werknemers en thema’s als biodiversiteit en klimaatadaptatie omzetten in aantrekkelijke leermodules.

Bij Vebego werken ruim 900 groenprofessionals in drie verschillenden groenbedrijven (Attender Groen, Axent Groen en Brouwers Groenaannemers) vanuit tien vestigingen in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel.

Gezonde leefomgeving

Vebego-directeur Bas Wijbenga: „Wij zien dat kennis op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie steeds belangrijker wordt. Werd er vroeger aan ons gevraagd om ‘het gras te komen maaien’, tegenwoordig denken wij als partner en vanuit betrokkenheid mee over een gezonde leefomgeving. Dit vraagt om andere expertises en samen met Yuverta trekken we op bij de ontwikkeling van nieuwe lesmodules op deze groenthema’s.”

Inclusiviteit

College van Bestuur-voorzitter van Yuverta Annemarie Moons: „Yuverta verzorgt, met betrokken docenten en partners, het onderwijs binnen een uitdagende leeromgeving waarin we samen in staat zijn om het ontwikkelaanbod in de groenbranche aantrekkelijker, uitgebreider en praktischer te maken. We houden rekening met verschillende doelgroepen en niveaus en leveren maatwerk, waarmee we bijdragen aan het vergroten van de inclusiviteit.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster