Vorige

Yuverta sluit zich aan bij Nationaal Dakenplan

Tekst
Beeld
Shutterstock

Yuverta onderschrijft het belang van multifunctionele daken en is daarom sinds kort als partner aangesloten bij het Nationaal Dakenplan. Vanuit deze nieuwe samenwerking zal Yuverta in november de tweejaarlijkse partnerdag van het Nationaal Dakenplan organiseren.

Het Nationaal Dakenplan is een coalitie van partners die het potentieel van het dak willen benutten. In Nederland ligt zo’n 400 km2 aan braakliggende platte daken die benut zouden kunnen worden voor energieproductie, wateropvang en meer stedelijk groen in de vorm van groene daken en daktuinen.

Er liggen dus vele kansen om op het dak invulling te geven aan verschillende maatschappelijke opgaven. Meer multifunctionele daken betekent immers een leefbaarder, klimaatbestendiger en natuurinclusiever Nederland.

Groen onderwijsdak

Yuverta gaat samen met de Koninklijke Ginkel Groep een groen onderwijsdak realiseren op de Hotspot Groene Leefbare Stad in Houten voor het vmbo- en mbo-onderwijs. Studenten kunnen op deze manier in real-time leren hoe ze duurzame groene daken en gevels kunnen aanleggen én onderhouden.

Het innovatieve duurzame groene onderwijsdak dient voor educatieve doeleinden, maar ook voor onderzoek naar biodiversiteit op groene daken. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Heidi Kamerling, practor Groene Leefbare Stad van Yuverta.

Een impressie van het Onderwijsdak.

Op het eigen terrein van de Yuverta schooltuin in Houten wordt dit jaar gestart met de bouw van het onderwijsdak, dat een oppervlakte van 200 m2 heeft, en 2 tot 3 meter hoog is. 

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster