Vorige

Yuverta VMBO Nijmegen wint kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg

Beeld
Marjanne Eikelboom

Yuverta VMBO Nijmegen heeft de kwalificatiewedstrijd Tuinaanleg gewonnen in Velp. De winnaars mogen meedoen aan het Nederlands kampioenschap Skill Talents op 21 maart in Den Bosch.

In totaal streden kandidaten van negen vmbo-scholen in Velp om de hoogste eer. De leerlingen moesten een tuin aanleggen bestaande uit een pergola, tegels en klinkers, een plantenbak en een border. Daarnaast moest een boompje worden aangeplant met gebruik van een boompaal- en band.

Krappe tijd

In twee uur en een kwartier moest de zandbak omgevormd worden tot een tuin, wat best krap bleek bij de meeste teams. De vakjury die bestond uit Hans Willem Brussee van de Groene Vingers Arnhem en Robin Meeuwis van Meeuwis de Vries Hoveniers, beaamde dat tijdens de prijsuitreiking.

De podiumplaatsen lagen qua puntenaantal redelijk dicht bij elkaar. Eerste werden Jur Geurts en Noud Verhoeven van Yuverta VMBO Nijmegen. Tweede werd het team van Aeres VMBO Velp. De nummer drie was het team van OSG Erasmus uit Almelo.

Skills Talents

Skills Talents zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers. Deelnemende leerlingen krijgen hier een podium om hun talenten te laten zien. De opdrachten die de leerlingen tijdens de wedstrijden uitvoeren, zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster