Vorige

Zeeland officieel zevende Groene Hotspot

Tekst
Beeld
VHG

Zeeland is sinds kort officieel de zevende Groene Hotspot. Diverse groenprofessionals hebben onlangs hun handtekening gezet onder de intentieverklaring van de Groene Hotspot Zeeland. Scalda Goes is als groene onderwijsinstelling betrokken.

Op maandag 24 juni hebben dertig hoveniersbedrijven een intentieverklaring ondertekend die de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven, gemeenten en brancheorganisatie Koninklijke VHG voor de komende jaren bekrachtigt. De hoveniersbedrijven zijn verspreid over de hele provincie Zeeland en West-Brabant. Dit betekent dat de belangen van alle relevante partijen zijn vertegenwoordigd en dat de activiteiten maximale impact hebben op de regio.

Actueel houden

De intentieverklaring vloeit voort uit de Groene Hotspot Zeeland, een samenwerkingsverband dat is opgericht door Scalda om de groene opleidingen actueel te houden via samenwerking met bedrijven en gemeentes. „De samenwerking met de hoveniersbranche biedt zoveel kansen en mogelijkheden. Dit vraagt om uitbreiding naar onze overige groene opleidingen,” aldus Martijn van Tilburg, projectcoördinator van Groene Hotspot Zeeland.

Omnium Goes

In 2026 verhuizen de Groene opleidingen van Scalda naar het Omnium in Goes, een zeer groene omgeving die perfect aansluit bij de hoveniersopleidingen. Het nieuwe pand en de praktijkloods met buitenruimte worden afgestemd op de eisen van de hedendaagse hovenier. Samen met het bedrijfsleven werkt men aan een optimale invulling van deze locatie. Doel is om van het Omnium dé hotspot van Zeeland te maken, waar studenten, bedrijven, particulieren en onderwijs elkaar kunnen ontmoeten.

Interview Groene Hotspots

Lees ook het interview met VHGbeleidsmedewerker Jeroen Zijlmans in Tuin+Landschap 13 dat gaat over de Groene Hotspots.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster