Vorige

Zeeland stelt subsidie beschikbaar voor groene daken

Beeld
Shutterstock

Provincie Zeeland heeft €100.000 beschikbaar voor de aanleg van groene daken. Vanaf 1 april tot en met 1 november is het mogelijk om subsidie hiervoor aan te vragen.

Door het veranderende klimaat komen in Nederland steeds extremere weersomstandigheden voor. Er zijn langere periodes van hitte en droogte, maar ook komen hevige regenbuien en stormen vaker voor. Dit kan leiden tot schade en wateroverlast. Zeeland wil zich inzetten voor groene daken omdat deze de overlast kunnen beperken.

De groene daken die provincie Zeeland voor ogen heeft zijn voorzien van insectvriendelijke en waterbergende planten of struiken en zonnepanelen. Groene zaken zorgen ervoor dat het water wordt opgeslagen, waardoor wateroverlast wordt verminderd. Daarnaast zorgen ze voor verkoeling in de zomer en verbeteren ze de biodiversiteit. Ook gaat een groene daken twee keer langer mee dan een traditioneel daken.

Subsidie aanvragen

De subsidie is beschikbaar voor particulieren en Verenigingen van Eigenaren die in Zeeland een woning of bedrijfspand hebben binnen de bebouwde kom. De subsidie kan per adres één keer worden aangevraagd, met een maximum van €5.000. In totaal is er een bedrag van €100.000 beschikbaar. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

De subsidie is alleen van toepassing op de aanlegkosten van een groen dak. Dit is exclusief sloop-, onderhouds- en advieskosten. Nadat de subsidie is toegekend moet het groene dak binnen zes maanden gerealiseerd zijn. Voor reeds gestarte werkzaamheden is het niet mogelijk om de subsidie aan te vragen.

Meer informatie over de voorwaarden voor de aanvraag van de subsidie vindt u hier.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster