Vorige

Zes medailles voor nieuwigheden op GrootGroenPlus

Beeld
Ketura Sikken

Bij de nieuwighedenkeuring op GrootGroenPlus 2023 kende de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) zes medailles toe. Ficus carica Little Miss Figgy scoorde als enige goud.

Ficus carica ’LMF01’ (Little Miss Figgy) ingezonden door Plantipp in samenwerking met Van der Peijl Tuinplanten en Handelskwekerij G. Hoogenraad kreeg een gouden medaille. Zilver was er voor Ligustrum lucidum ’Bokascreen’ (Green Screen) van Boot & Co, Sarcococca hookeriana ’Purplerij1’ (Purple Gem) van Robert Rijnbeek en Plantipp en voor Thuja occidentalis ’Isiprim’ (Primo) van Sierteeltkwekerij Kools. De twee bronzen medailles waren voor Liquidambar styraciflua ’Jason’ van L. Akkermans Boomkwekerijen en voor Pyracantha coccinea ’Orange Star’ van Van der Sar-Vermaat en Plantipp.

In totaal werden er 12 planten aangemeld voor de keuring. Eén plant werd voor inzending teruggetrokken vanwege het ontbreken van bloemen tijdens het keurmoment. Eén ingezonden plant werd niet gekeurd omdat de jury van mening was dat door een misverstand tussen inzender en organisatie de inzender niet in de gelegenheid was geweest de planten in te zenden die recht deden aan de vernieuwing. Eénmaal gekeurd, kan de plant niet op een later moment alsnog worden ingezonden. Reden voor de jury dus om de inzender de kans te geven de plant later alsnog in te zenden. De plant staat momenteel ook in de veldkeuring van de KVBC.

Green Grand Prix

Naast de KVBC Nieuwighedenkeuring werd er ook een Green Grand Prix gehouden, een keuring waar zowel nieuwe soorten als reeds verhandelde soorten voor in aanmerking kunnen komen. In totaal werden er 20 planten aangemeld waarvan er 19 zijn gekeurd.

De jury kent een A, B en C-classificatie toe, waarbij A het hoogst haalbare is. Zowel de Pyracantha coccinea ’Orange Star’ als de Ficus carica ’LMF01’ (Little Miss Figgy) kregen de A-Classificatie toegekend.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster