Vorige

Zes voedselbossen voor zes landschappen

Stichting Voedselbosbouw Nederland en Stichting Probos hebben voor zes heel verschillende terreinen voedselbossen ontworpen. Met een online tool kan iedereen nu ook zelf met zijn eigen voedselbos aan de slag.

Hoe realiseer je een aantrekkelijk voedselbos? Om dit voor iedereen gemakkelijker te maken hebben Stichting Voedselbos Nederland en Stichting Probos de handen ineen geslagen. Samen met de eigenaren hebben ze op zes verschillende terreinen voedselbossen gerealiseerd: op een klassiek melkveebedrijf, een bosbouwlandgoed, bij een generatie-wisselende boer, op heel natte grond, een bos met grote recreatiedruk en bij een fruitteler.

Zes voedselbossen zijn biodiverser en klimaatrobuuster

De zes nieuwe landschappen zijn biodiverser, klimaatrobuuster en economisch productief. Platform Voedsel uit het Bos heeft vervolgens een online tool ontwikkeld waarmee iedereen met de planten en getallen zijn eigen voedselbos kan samenstellen. Met deze voedselbostool kies je je uitgangssituatie, bodemsoort, waterpeil en een van de zes voedselbossen als basis. Op 22 november vindt zowel online als op locatie in Wageningen de lancering van de tool plaats.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster