Vorige

Zintuigentuin Lips wint gouden medaille, zilver voor Wilde Weelde

Beeld
Floriade Expo

Lips Groen heeft de gouden medaille gewonnen voor de Zintuigentuin op de Floriade in de categorie Garden and Landscape Design. Zilver was er voor Wilde Weelde, brons voor The Voice of Urban Nature van Amsterdam en Almere.

Tijdens de slotceremonie van de Floriade Expo 2022 was er niet veel goed nieuws te melden. Maar gelukkig was toch iets te vieren. De awards voor beste inzendingen werden namelijk bekendgemaakt en uitgereikt aan de deelnemers.

FeelGood Garden/Zintuigentuin

De jury was erg te spreken over de Feel Good Garden/Zintuigentuin van Lips Groen: „Als je door deze tuin loopt, voel je de energie ervan. […] Deze tuin is gebaseerd op onderzoek en ervaring, mensen voelen zich prettiger op een plek als deze en dat voelde de jury zeker ook.”

De Zintuigentuin van Lips Groen won goud in de categorie Garden and Landscape Design.

Exploded View beyond building

In de categorie Indoor ging het goud naar het Natural Pavilion & The Exploded View beyond building. The Natural Pavilion bestaat voor 95% uit biobased materialen. De Exploded View Beyond Building bestaat uit honderd natuurlijke bouwmaterialen. „De jury is van mening dat deze deelnemer het thema volledig heeft omarmd en ons een kijkje heeft gegeven in technologieën en ideeën die deel kunnen uitmaken van een duurzame toekomst.”

The Natural Pavillion en The Exploded View beyond building wonnen goud in de categorie Indoor.

Biotopia

Bij de buitenlandse deelnemers ging het goud in de categorie Outdoor naar de Duitse inzending Biotopia. „De daktuinen toonden nieuwe manieren van leven die mens en natuur integreren. Het team handhaafde de hoogste kwaliteit tot het einde en ze verdienen de hoogste lof voor wat ze hebben bereikt.”

Biotopia van Duitsland won goud in de categorie Outdoor bij de buitenlandse inzenders.

Satoyama Farm Garden

In de categorie Indoor ging het goud naar de Japanse Satoyama Farm Garden. „Elke twee weken tijdens de Expo creëerde Japan een geheel nieuwe bloemenexpositie in het paviljoen. Ze schakelden telkens deskundige Japanse bloemsierkunstenaars in en de standaard was uitzonderlijk hoog.”

In de categorie Indoor ging het goud naar de Japanse Satoyama Farm Garden.

Circulo en Agroforestry

De Nederlandse deelnemers Circuloco en Agroforestry van Stichting Weerwoud ontvingen de Themaprijs. Deze gaat naar deelnemers die sterk verbonden zijn met het Expo Thema Growing Green Cities.

Growing Chinese Bamboo Garden

De AIPH reikte ook nog de Garden Experience Award uit. Deze ging naar A Growing Chinese Bamboo Garden. Deze tuin combineert traditionele Chinese landschapsarchitectuur met de nieuwste tuinbouwontwikkelingen. „In deze Floriade heeft China het wonder en de veelzijdigheid van bamboe als onderbouwing van hun tuin laten zien.”

Regenerative Garden

De Belgische Regenerative Garden ontving de Sustainability Award. „Zonder menselijke tussenkomst zou het paviljoen op natuurlijke wijze kunnen ontbinden. Zo is er gebruik gemaakt van kruis gelamineerd hout dat volledig recyclebaar is, zijn de muren en tegels van de binnenplaats gemaakt van samengeperste, ongebakken stenen uit aarde gecombineerd met bioplastic op basis van algenzetmeel.”

De Belgische Regenerative Garden ontving de Sustainability Award. (Foto: Ralph Mens)

Publieksfavorieten

De publieksfavorieten van deze Expo waren Almeerse Wolunie, Treeport Zundert, Wilde Weelde, Amsterdam-Almere Paviljoen, Agroforestry en GroenCollectief Nederland.

De officiële prijzen werden toegekend door een professionele jury bestaande uit leden van de AIPH, BIE en NTR onder leiding van juryvoorzitter Tim Briercliffe. In totaal werden er 22 awards uitgereikt.

Floriade Magazine

Wil je nog eens rustig artikelen teruglezen over de Floriade? In ons speciale digitale magazine kun je alle verhalen rond de totstandkoming en de Floriade zelf gratis inzien: Floriade Magazine.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster