Vorige

Zuid-Holland opent nieuwe subsidieronde vergroening schoolpleinen

Beeld
Tuin en Landschap

De provincie Zuid-Holland opent een nieuwe ronde van de subsidieregeling Groene gezonde schoolpleinen. Met deze regeling krijgen scholen in versteende wijken, waar veel kinderen in armoede opgroeien de mogelijkheid om hun schoolplein te transformeren in een groene oase. Van 15 juli tot en met 1 oktober kunnen plannen worden ingediend.

Volgens de provincie blijkt uit onderzoek dat groene schoolpleinen een positieve invloed hebben op concentratievermogen, fantasie, creativiteit en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Ook dragen ze bij aan een betere groepsdynamiek in de klas. Daarnaast hebben kinderen die met de natuur opgroeien de rest van hun leven meer binding met de natuur. Gedeputeerde Meindert Stolk van Gezond en Veilig: ,,Groene schoolpleinen zijn niet alleen een aanwinst voor schoolkinderen maar juist ook voor de bewoners uit de buurt. En daarnaast zijn ze ook hard nodig vanwege de toenemende hitte, piekregenbuien en afnemende biodiversiteit. Ik moedig dan ook alle gemeenten en potentiële investeerders aan bij te dragen aan de vergroening, zodat wij in 2030 samen de helft van alle schoolpleinen hebben vergroend.”

Begeleiding van IVN Natuureducatie

De eerste tien scholen in de gemeenten Zwijndrecht, Nissewaard, Delft, Leiden, Rotterdam en Den Haag ontvingen dit voorjaar de subsidie. IVN Natuureducatie begeleidt de scholen bij het hele proces. Zij ondersteunen bij de keuzes voor participatie en ontwerp, inheemse beplanting, opzet van het buitenonderwijs en openstelling voor de buurt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster