Vorige

Zuid-Holland stelt €250.000 beschikbaar voor vergroenen bedrijventerreinen

Provincie Zuid-Holland is een subsidieregeling gestart waarmee bedrijven tot €5.000 kunnen aanvragen voor het vergroenen van bedrijventerreinen. Ook kunnen ze met dit geld een training volgen over hoe je de natuur in een werkdag kan integreren.

Slechts 1% van het grondoppervlak van bedrijventerreinen bestaat uit natuur. Volgens gedeputeerde Meindert Stolk is er op bedrijventerreinen voor mens én natuur nog veel winst te behalen. „Want mensen voelen zich fitter, vrolijker, werken productiever en ervaren minder stress in een groenere omgeving. Ook is meer natuur goed voor verschillende soorten planten en dieren. Bovendien zorgt het voor verkoeling bij zeer warm weer en kan regenwater gemakkelijker weglopen.”

Lunchplek met fruitbomen

In totaal trekt de provincie €250.000 uit voor bedrijven die hun omgeving willen vergroenen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om het aanleggen van geveltuintjes langs het pand, een bijentuin, een moestuinbak of een eetbare lunchplek met fruitbomen. Ook kunnen bedrijven met deze subsidie hun medewerkers stimuleren op het gebied van vergroening. Bijvoorbeeld door uitleg te geven over groenonderhoud of trainingen aan te bieden over hoe je de natuur onderdeel van je werkdag kunt maken.

Lift- en roltrappenbedrijf Kone heeft als eerste bedrijf de subsidie aangevraagd. Directeur Harold Bussing: „De subsidie kwam op een perfect moment: we waren druk bezig met onze plannen om het kantoor bijvriendelijker te maken. Kone draagt graag haar steentje bij aan meer biodiversiteit in de provincie, en we zien dat medewerkers er ook enthousiast over zijn.”

vergroenen bedrijventerrein
Lift- en roltrappenbedrijf Kone heeft als eerste bedrijf de subsidie aangevraagd. Van links naar rechts: Harold Bussing (directeur Kone), Gabriëlle de Leeuw (office services specialist Kone) Meindert Stolk (gedeputeerde provincie Zuid-Holland). (Foto: Stichting Steenbreek)

Subsidie aanvragen

Vanaf 3 januari 2022 tot en met 1 februari 2024 kan de subsidie worden aangevraagd. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de pagina ‘Groen werkt beter’. Aanmelden voor de subsidie is ook mogelijk via deze pagina.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster