Vorige

Zundert Floreert genomineerd voor trofee

Tekst
Beeld
Sam Koster

Zundert Floreert is genomineerd voor de Aandeslag-Trofee 2022. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Aan de Slag met de Omgevingswet, een samenwerkingsverband van het Rijk en lokale overheden.

Het project Zundert Floreert is gelanceerd om de uitdagingen in het buitengebied van de gemeente aan te pakken. Gemeente, bedrijven, dorpsraden, bewoners, brancheorganisaties, provincie en waterschap zijn om tafel gegaan om tot gezamenlijke oplossingen te komen.

Convenant

Dit jaar liep de proefperiode van Zundert Floreert af. De betrokken partijen tekenden op 14 juli een convenant waarin is afgesproken dat zij ten minste tot 2026 volgens de methode van Zundert Floreert met elkaar blijven samenwerken.

Gedeputeerde Eric Ronnes tekende het convenant namens de provincie Noord-Brabant. “De pilot is een waardevolle proef gebleken die ons zeker gaat helpen in de toekomst”, zegt hij in reactie op de nominatie van Zundert Floreert.

Gerard van Hassel ondertekent het convenant Zundert Floreert namens de dorpsraden, onder toeziend oog van manager Treeport David Bömer (rechts). Links kijken de andere ondertekenaars toe, vlnr Marc Lodders (Treeport); Corné Leenaerts (ZLTO-afdeling Zundert-Rijsbergen); Joyce Vermue (burgemeester Zundert); Erik Ronnes (gedeputeerde Noord-Brabant); en Louis van der Kalle (waterschap Brabantse Delta).

‘Laten zien wat kan’

Cees Anton de Vries is bij het project betrokken als gebiedsontwikkelaar van het deelgebied langs het beekdal. Zundert Floreert wordt volgens De Vries gekenmerkt door de gezamenlijke aanpak van gebiedsopgaves. Het project is volgens hem het tegengestelde van ‘Ik Floreer’, waarbij partijen vanuit hun eigen belang redeneren.

Louis van der Kalle van waterschap Brabantse Delta stelde bij de ondertekening van het convenant Zundert door de pilot een voorbeeld geworden voor de omgeving. „Wat in Zundert kan, kan ook elders in het waterschap. Het geeft energie dat Zundert al heeft laten zien wat mogelijk is.”

Meer over Zundert Floreert? Met gebiedsregisseur Cees Anton de Vries staat een interview in De Boomkwekerij 12. Lees nu online via mijnboomkwekerij.nl

Kweker Marc Lodders heeft in het kader van Zundert Floreert zijn bedrijf niet uitgebreid, maar elders nieuwgebouwd. Hierdoor heeft Lodders meer ruimte op zijn bedrijf én krijgt de natuur meer ruimte. Hij vertelde hierover in De Boomkwekerij 10. Lees ook dit nu online via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster