Vorige

Duurzaamste hovenier

Wie is de Duurzaamste hovenier van Nederland? Deze vraag wordt al ruim 10 jaar gesteld, om te laten zien hoe duurzaam hoveniers nou eigenlijk bezig zijn. Bedrijven in de groene sector worden uitgedaagd om hun bedrijfsvoering, processen en materiaalkeuze tegen het licht te houden en te kijken of het nog duurzamer kan.

De verkiezing heeft zich door de jaren heen doorontwikkeld. Zo is er onderscheid gemaakt in twee categorieën, Particuliere tuin en Openbare ruimte, om de verkiezing nog eerlijker te laten verlopen en zodat ieder bedrijf, groot en klein, een eerlijke kans heeft.

Aanleiding voor de Duurzaamste Hovenier

De klimaatcrisis, die onder meer leidt tot warmere zomers, droogte, wateroverlast en aantasting van de biodiversiteit, noodzaakt de sector tot duurzaam ondernemen. Van grote ondernemingen wordt verwacht dat zij duurzaam werken, en bij grote aanbestedingen worden keurmerken geëist. Ook voor de rest van de markt geldt dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen.

Hoveniers en groenvoorzieners zijn de schakel met particulieren en bedrijven/gemeenten ten aanzien van de buitenruimte, en zijn daarmee de ambassadeurs van een duurzame buitenruimte.

Samenwerken

Met de Duurzaamste Hovenier-verkiezing wil vakblad Tuin en Landschap, samen met partners, de hoveniers en groenvoorzieners verder helpen met het verduurzamen van tuinen en de openbare ruimte en zeker ook hun bedrijf. Aan de hand van criteria kunnen zij meten hoe duurzaam ze al zijn. Door samen te werken met duurzame partners kun je ook meer betekenen voor een duurzame hovenier.

Op deze pagina zullen Tuin en Landschap en partners informatie, artikelen en tips en tricks delen om te ervoor te zorgen dat ook u de Duurzaamste Hovenier van Nederland kan worden.

Aanmelden

De inschrijving voor de Duurzaamste Hovenier 2023 is begonnen. De verkiezing staat open voor alle Nederlandse bedrijven in de groene sector. Ga naar de aanmeldpagina voor meer informatie.

Partners van de Duurzaamste Hovenier

Gerelateerde content

Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster