Vorige

Bekende tuinontwerpers aan de slag in Park of Dutch Dreams

Maandag wordt gestart met het inplanten van zes tuinvlakken voor het nieuwe Park of Dutch Dreams. Aan de zuidoever van de Oude IJssel in Doetinchem gaan diverse internationaal bekende tuinontwerpers aan de slag. Ook wordt namens de gemeente Doetinchem en de provincie Gelderland een bijzondere boom geplant.

Het 8.000 m2 grote Park of Dutch Dreams wordt een kleurrijke, bloeiende en groene belevingsplek in Doetinchem. Er wordt komende maandag een begin gemaakt met zes verschillenden tuinvlakken. Deze worden ingericht door bekende bloemen- en plantenexperts Bart Hoes, Climmy Schneider, Tom de Witte, Jacqueline van der Kloet, Nico Wissing en Piet Oudolf.

Artist impression.

Eigen uitstraling

Met hun ontwerpen zorgen zij ervoor dat het park een grote diversiteit aan kleurrijke en bloeiende beplanting krijgt met in alle seizoenen een eigen uitstraling. De dagen erna, van 8 tot en met 11 maart, gaat een groep vrijwilligers aan de slag met de verdere invulling van de planten- en bloemenperken volgens de ideeën van de zes tuinontwerpers.

Het Park aan de Oude IJssel – zoals de ondertitel bij Park of Dutch Dreams luidt – biedt straks volop gelegenheid om te genieten. Zo komen er goed begaanbare wandelpaden, een uitkijkpunt en een aanlegsteiger in de Oude IJssel. In het park komt ook een paviljoen met restaurant waar gerechten worden bereid die gebruik maken van bloemen uit de tuinen in het park. Verder komt er een permanente expositie over Piet Oudolf en wisselexposities met aandacht voor andere tuinontwerpers.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster