Vorige

Eerste exemplaar ‘Bouwstenen voor bomenbeleid’ uitgereikt

Beeld
Groenkeur

Groenkeur heeft vrijdag tijdens een landelijke bijeenkomst voor boombeheerders in Den Haag het eerste exemplaar gepresenteerd van het boek ‘Bouwstenen voor bomenbeleid’. Het boek biedt gemeenten handvatten bij het opstellen van beleid voor aanplant, behoud, verplant, kap, herplant en compensatie van bomen.

‘Bouwstenen voor bomenbeleid’ is geschreven om beleidsmedewerkers groen van gemeenten te ondersteunen bij het opstellen van een bomenbeleid. Centraal hierbij staan de ecologische en monetaire waarde van bomen. Het boek biedt handvatten om bewuste keuzes te maken en het bomenbeleid weerbaar te maken in de concurrentie om ruimte en middelen.

Breda en Dordrecht

Beleidsmedewerkers uit onder andere Breda en Dordrecht hebben geholpen bij het opstellen van de publicatie. Breda, dat volgend jaar toe is aan een nieuw bomenbeleid, is voornemens om de functies van bomen die in het boek beschreven zijn als uitgangspunt te nemen voor beleid. Dordrecht is door het boek concrete plannen aan het uitwerken om hun bomenbestand uit te breiden met data over het kroonvolume. Beide steden hebben plannen om in de toekomst te sturen op ecologische functies en de verschillende waarden van bomen.

Op 2 december ontving Leendert Koudstaal (midden), voorzitter van de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen, het eerste exemplaar van het boek ‘Bouwstenen voor Bomenbeleid ’ uit handen van auteurs Dick Oosthoek en Camiel Versluis (rechts).

Bovendien bevat het boek handvatten voor aanbestedingen van boomwerkzaamheden. In dit hoofdstuk staan mogelijkheden benoemd om via de ‘meest voordelige inschrijver’ kwalitatief goede aanleg en onderhoud van bomen te realiseren met een zo laag mogelijke impact op klimaat en omgeving.

Bestellen

Het boek Bouwstenen voor Bomenbeleid is in hardcover en als E-book verkrijgbaar in alle (online) boekwinkels (ISBN 9789403678511, auteur Camiel Versluis). Het boek bevat tevens gestandaardiseerde teksten die gemeenten vrij van rechten kunnen overnemen voor het opstellen van eigen beleid. Meer informatie is verkrijgbaar via de websites van Stichting Bomenmakelaar en Stichting Groenkeur.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster