Vorige

Gardenista vindt geen doorgang in 2023

Beeld
Peter Bennink

Dit jaar zal tuinfestival Gardenista niet plaatsvinden. Organisator Groei & Bloei heeft besloten om 2023 te gebruiken als een jaar van bezinning, zonder noemenswaardige landelijke activiteiten. Dat betekent dat ook Gardenista niet doorgaat.

Team Gardenista heeft nog geprobeerd een nieuwe initiatiefnemer te vinden om alsnog een (soortgelijk) festival te kunnen organiseren, maar dat is niet gelukt. Of er in 2024 of in de jaren daarna wel weer een Gardenista gaat komen vanuit Groei & Bloei is nog niet bekend.

Problemen

Afgelopen editie vierde Groei & Bloei nog het 150-jarig bestaan op Gardenista en bracht prinses Beatrix ter gelegenheid hiervan een bezoek aan het tuinfestival. Toch kende het tuinenfestival sinds de start de nodige problemen.

Zo viel bij de eerste editie in 2019 bij Kasteel Ophemert het aantal showtuinen erg tegen. Slechts zes ontwerpers meldden zich om een tuin aan te leggen. Wel was de respons van de 15.000 bezoekers, de standhouders en toeleveranciers overwegend positief.

Corona

Bij de tweede editie in 2020 gooide corona roet in het eten, nadat eerder al de locatie en data van het festival waren veranderd. Ook in 2021 kon Gardenista door de lockdownmaatregelen geen doorgang vinden.

In mei 2022 kon het festival eindelijk plaatsvinden op buitenplaats ’Den Alerdinck’ in Laag Zuthem bij Zwolle. De showtuinen waren echter afgeschaald naar postzegeltuintjes, aangelegd door studenten en enthousiaste leden van Groei & Bloei, en een deel door ontwerpers en hoveniers.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster