Vorige

Jubileumeditie NK Tegelwippen van start

Beeld
Dennis Noordenbos

De 5e editie van het NK Tegelwippen is donderdag 21 maart van start gegaan en loopt tot en met 31 oktober. Dit jaar heeft een recordaantal van meer dan 180 gemeenten zich aangemeld voor deelname.

Met creatieve acties zetten gemeenten zich in om hun inwoners te ondersteunen bij de groene transformatie. „Meer groen in steden en dorpen kent veel voordelen voor de gezondheid en voor de biodiversiteit,” zegt Remco Moen Marcar van creatief bureau Frank Lee dat het NK Tegelwippen organiseert. „Ook draagt meer groen bij aan verkoeling tijdens steeds hetere zomers en helpt bij het opvangen van overtollig regenwater bij piekbuien.”

Parkeerplaats bedrijven vergroenen

Op de startdag van het NK vlogen ruim 180 gemeenten uit de startblokken om in recordtempo de eerste tegels te verwijderen. Wethouder Stravers in Geldrop-Mierlo ging persoonlijk op pad met een bakfiets vol kleine boompjes en planten om eigenhandig tegels door groen te vervangen bij bewoners.

In Amersfoort wipte wethouder van Lammeren de eerste van 3700 tegels bij de Sara Burghardt Singel en opende daarna de expositie NK Tegelwippen in het Groen Huis. In Amsterdam namen docenten en kinderen de schep ter hand en vergroenden een volledig versteend schoolplein in Noord. En Capelle aan den IJssel daagde bedrijven uit om hun parkeerplaatsen te vergroenen. Van Weelde Shipping verving de eerste de tegels door roosters, gras en bloemen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster