Vorige

Keukenhof trekt 1,4 miljoen bezoekers

Beeld
Ralph Mens

Keukenhof sluit het seizoen 2023 succesvol af. Bijna 1,4 miljoen mensen bezochten het park tussen 23 maart en 14 mei 2023. Daarmee liggen het bezoekersaantal vrijwel gelijk aan dat voor corona.

Honderd inzenders zorgen jaarlijks voor de inbreng van zeven miljoen bloembollen in het park. Dit jaar hebben vijf nieuwe bollenkwekers uit de Bollenstreek en Noord-Holland deelgenomen.

De combinatie van de bloei in het park en de bloeiende bloembollenvelden in de Bollenstreek heeft er voor gezorgd dat veel mensen het park bezochten. Door de lage nachttemperatuur is het park daarbij lange tijd mooi op kleur gebleven. Alleen in de laatste week heeft de grote hoeveelheid regen de bloei snel doen verminderen.

Duizend medewerkers

Keukenhof werkt jaarrond met veertig vaste medewerkers. In het seizoen schaalt de organisatie op naar duizend medewerkers. „Ik ben er trots op dat we jaarlijks zo’n grote groep collega’s terugzien. We hebben dit jaar geen moeite gehad om medewerkers aan te trekken”, zegt directeur Jeroen Duyster.

Volgend jaar viert Keukenhof haar 75-jarig jubileum. Activiteiten in het park staan in het kader van dit feest. Keukenhof is in 2024 geopend van 21 maart tot en met 12 mei.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster