Vorige

Oud-bestuurder Frans Moree overleden

Beeld
Tree Centre Opheusden

Op 26 april is Frans Moree op 86-jarige leeftijd overleden. Moree is voormalig voorzitter van Boomkwekersvereniging Kring Opheusden en voormalig bestuurslid van de Nederlandse Bond van Boomkwekers.

Moree was van 1988 tot 2001 burgemeester van Kesteren en vanaf 2002 voorzitter van Boomkwekersvereniging Kring Opheusden. Hij bleef voorzitter tot de oprichting van Tree Centre Opheusden in 2015.

Als kringvoorzitter kwam Moree in het landelijk bestuur van de toenmalige Nederlandse Bond van Boomkwekers (inmiddels de vakgroep LTO Bomen, Vaste planten en Zomerbloemen) en het dagelijks bestuur van de NBvB. Zijn aandachtsgebieden waren met name ruimtelijke ordening en water. Daarnaast was hij waarnemend burgemeester in Maasdriel en Culemborg.

Hart voor de sector

Jan van Leeuwen, voorzitter Cultuurgroep Laan-, Bos- en Parkbomen schrijft op de website LTO Bomen, vaste planten en zomerbloemen: „Frans had een groot hart voor onze sector en hij was heel goed in partijen bij elkaar brengen. Frans was duidelijk en hield niet van toneelspelen, alleen wat er toe deed voor de sector. Hij had altijd een visie op de toekomst en was zeer vooruitstrevend. Hij stond aan de start van het Laanboompact en Greenport Gelderland waarin TCO vertegenwoordigd is: samenwerkingsverbanden tussen overheden en ondernemers. Frans wist de wegen te bewandelen om Opheusden op de kaart te zetten als zijnde dé laanboomregio.”

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster