Vorige

Yuverta mbo partner van Nationaal Platform Bomen

Beeld
Gerard van Roekel

Bij de viering van twintig jaar onderwijs in boomspecialisme op woensdag 20 maart is Yuverta Hotspot Boom, Bos en Natuur (mbo Velp) toegetreden als nieuwe partner van het Nationaal Platform Bomen.

Het Nationaal Platform Bomen, op 18 maart 2023 geïnitieerd door VHG en de Intergemeentelijke Studiegroep Bomen (ISB), streeft naar een intensieve samenwerking tussen diverse spelers in de bomensector. Met de toetreding van Yuverta mbo is nu ook het beroepsonderwijs vertegenwoordigd.

De viering bij Yuverta mbo Velp stond in het teken van de ontwikkeling in onderwijs in boomspecialisme over de afgelopen twee decennia. Belicht werden de continue samenwerking tussen de overheid, educatieve instellingen en het bedrijfsleven. De toekomst van stadsbomen binnen stedelijke omgevingen werd verkend door René van der Velde, associate professor aan de TU Delft. Hij nam de aanwezigen mee in een toekomstgerichte visie op stadsbomen.

Gezonde groene leefomgeving

Het Nationaal Platform Bomen voelt een hoge urgentie om bomen een belangrijke rol te geven in het verhogen van de leefkwaliteit, biodiversiteit en volksgezondheid. Het initiatief verenigt opdrachtgevers, opdrachtnemers, adviseurs, en onderwijzers met het oog op het creëren van een duurzame en gezonde groene leefomgeving. Het platform stimuleert ontmoetingen, faciliteert kennisdeling via een centraal online platform en zet aan tot gezamenlijke ontwikkelingen naar innovatieve groene oplossingen voor de uitdagingen waarvoor we staan.

Djorn Noordman, kernlid van het Nationaal Platform Bomen, verwelkomt Yuverta binnen de gelederen en overhandigt Annemarie Moons, bestuursvoorzitter van Yuverta, een symbolisch geschenk.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster