Vorige

Wie wordt de Duurzaamste hovenier van 2023?

Beeld
Seijbel Photography

Al ruim tien jaar worden bedrijven in de groene sector uitgedaagd om hun bedrijfsvoering, processen en materiaalkeuze tegen het licht te laten houden tijdens de verkiezing van de Duurzaamste Hovenier van Nederland. Het gaat niet alleen om het creëren van een duurzame tuin of openbare ruimte. Ook om het implementeren van duurzame processen en bedrijfsvoering, en inkoop van materialen spelen hierbij een belangrijke rol.

Hoveniers en groenvoorzieners fungeren als belangrijke schakel tussen de sector en particulieren, bedrijven en gemeenten als het gaat om buitenruimtes. Ze kunnen dan ook worden gezien als ambassadeurs van vergroening en duurzaamheid.

Tuin+Landschap geeft hier, als onafhankelijk vakblad, richting aan door middel van de verkiezing van de Duurzaamste Hovenier van Nederland. Het doel is om de sector zo goed mogelijk te informeren over alles wat er speelt rondom dit onderwerp en andere gerelateerde thema’s die een belangrijke rol spelen binnen duurzaamheid.

Toegevoegde waarde

Tuin+Landschap werkt aan deze verkiezing niet alleen. In samenwerking met partners uit de sector kunnen we toegevoegde waarde leveren en ervoor zorgen dat de verkiezing onafhankelijk blijft.

De partners van de Duurzaamste Hovenier-verkiezing streven gezamenlijk naar een duurzame toekomst en willen de sector verder helpen ontwikkelen. Op platform-groen.nl worden alle partners verzameld die een toegevoegde waarde leveren aan hoveniers en groenvoorzieners.

Gedurende het hele jaar zullen we gezamenlijk niet alleen online informatie delen, maar ook handige tips en tricks, diepgaande artikelen, en trainingen en ­seminars organiseren. Op deze manier willen wij de sector helpen bij het verduur­zamen van de werkzaamheden.

Training Ecologisch hovenier

Het is zeker de moeite waard om je als bedrijf aan te melden. Zo wordt je bedrijf helemaal doorgelicht en ontvang je een uitgebreid rapport over hoe het met jouw bedrijf gesteld is op gebied van duurzaamheid. Deelnemers krijgen tips en adviezen en maken daarbij kans op een excursiebudget van €495 van Terra trainingen.

De winnaar van de Duurzaamste ­Hovenier mag een jaar lang deze titel ­dragen, krijgt een prachtige bokaal vervaardigd door Van Vliet Duurzaamhout en een certificaat Duurzaamheid. Als klap op de vuurpijl ontvangt de winnaar een training tot Ecologisch hovenier voor twee personen ter waarde van €1.995 per persoon.

Aanmelden

Aanmelden staat open voor alle groenbedrijven werkzaam in Nederland en kan nog tot eind november via platform-groen.nl/duurzaamste-hovenier.

Tuin en Landschap 23, 2023

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster