Ik las een artikel van een restauranthouder die zijn exclusieve eetgelegenheid voortaan in het weekend gesloten houdt. Je kunt er alleen op doordeweekse avonden nog eten. De reden: het personeelsbeleid.
De eigenaar had moeite om jeugdige mensen te werven. „Die willen in het weekend uitgaan”, verklaarde hij. Doordat hij zijn openingstijden had veranderd, was zijn bedrijf weer interessant voor personeel. Ondanks dat zijn zaak nu in het weekend gesloten is, kan hij er een goed inkomen mee verdienen. Wel jammer dat wij consumenten nu niet meer in het weekend daar uiteten kunnen.
Bij mijn overbuurman is het tegenwoordig op donderdagmiddag een drukte van jewelste op het buitenterras. De borrel is verplaatst naar de donderdag. Vrijmibo werd domibo. De overbuurman: „De meeste van mijn jeugdige werknemers willen maximaal vier dagen per week werken om ook tijd te hebben voor andere dingen. Ik bied die mogelijkheid waardoor ik makkelijker aan personeel kom.” De parkeerplaats is op vrijdag grotendeels leeg.