Vorige

10.000 bio-bollen voor woningcorporaties in Noord-Brabant

Beeld
Shutterstock

Provincie Noord-Brabant schenkt samen met de organisatie Velt 10.000 biologische bloembollen aan bewoners van vijf verschillende woningcorporaties. De bollen worden de komende tijd geplant. De aftrap is op 13 oktober in Vught.

De eerste biologische bollen worden door kinderen bij woningcorporatie Charlotte van Beuningen in Vught geplant. Daarna volgen plantdagen in St. Hubert, Bladel, Boxtel en Eindhoven. „Hiermee gaan we de buurt vergroenen”, zegt Nicolle Prins, projectcoördinator bij Velt. „Bovendien brengen we de buurtbewoners samen om de bloembollen te planten.”

Velt, de Belgische vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren is vanaf 2018 actief met gezamenlijke aankopen van biologische bloembollen. „Vanuit deze actie is ook een samenwerking met de provincie Noord-Brabant ontstaan”, zegt Prins.

Regelmatig pesticiden

Bij de teelt van bloembollen worden nog regelmatig pesticiden gebruikt, die nadelig zijn voor bestuivers. Momenteel bedraagt het oppervlak biologische bloembollen minder dan 0,3% in Nederland. Door de vraag te vergroten krijgen biologische telers en verdelers de kans om te investeren en te professionaliseren, aldus Velt.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster