Vorige

Aanmelding voor Steenbreektrofee van start

Voor de zesde keer organiseert Stichting Steenbreek de Steenbreektrofee. De stichting is op zoek naar innovatieve en inspirerende initiatieven die aantonen hoe groen en water op een praktische manier benut kunnen worden. Initiatiefnemers hebben tot 20 mei de tijd om zich aan te melden.

„Met creatieve oplossingen kunnen we samen een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Het sociale domein – met als thema ‘Samen voor meer groen in de buurt’ – speelt hierin een belangrijke rol”, zegt directeur Roel van Dijk van Stichting Steenbreek.

Alle initiatieven van straat tot aan stad niveau zijn welkom, meldt Stichting Steenbreek. Projecten kunnen van gemeenten zelf zijn, maar ook van wijkorganisaties, ondernemers of inwoners. De enige voorwaarde is dat een project in de uitvoeringsfase moet zitten.

Winnaar Steenbreektrofee
Ritsert Inia van Ikgroenhet Parkstad Limburg en Ingrid Klooster van Steenbreekvirus Harderwijk waren de winnaars van de Steenbreektrofee 2021. (Foto: Sjon.nl)

Steenbreektrofee en adviesrapport

Aanmelden voor de trofee kan tot 20 mei, door het deelnameformulier te downloaden op de website van Stichting Steenbreek, in te vullen en naar info@steenbreek.nl te mailen. „In juni komt de jury bij elkaar om de inzendingen te beoordelen en op locatiebezoek te gaan bij de drie genomineerden”, zegt Van Dijk. De winnaar van de Steenbreektrofee wordt bekend gemaakt op dinsdag 27 september tijdens de Nationale Groendag in Almere.

De winnaar krijgt de Steenbreektrofee uitgereikt en ontvangt een adviesrapport van de vakjury. Hierin staan tips om het project toekomstbestendiger te maken. Afgelopen jaar kende de Steenbreektrofee twee winnaars.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster