Vorige

‘Arnhem meest aantrekkelijke gemeente op gebied van groen en blauw’

Beeld
Shutterstock

Gemeente Arnhem scoort het beste op het gebied van ‘groen en blauw’. Dat blijkt uit de nieuwe Atlas voor gemeenten 2023 die woensdag verschijnt.

Groen en blauw in de wijk en woonomgeving dragen bij aan de aantrekkelijkheid van een plek. Zowel de hoeveelheid als de kwaliteit van het groen en blauw zijn van invloed op de woonaantrekkelijkheid van een plek.

Er zijn forse verschillen tussen gemeenten in de waarde van groen en blauw voor de woonaantrekkelijkheid van wijken. De stad met de grootste groenblauwe woonaantrekkelijkheid, Arnhem, combineert een gunstige ligging ten opzichte van de Veluwe met grote stukken groen en blauw in de wijken in de stad.

Woonaantrekkelijkheidsindex

De woonaantrekkelijkheidsindex laat zien hoe aantrekkelijk een gemeente gevonden wordt om in te wonen. Omdat woonvoorkeuren kunnen veranderen, heeft Atlas Research dit jaar het model achter de woonaantrekkelijkheidsindex opnieuw geijkt. Alle bestaande indicatoren in de index zijn kritisch tegen het licht gehouden en waar mogelijk vernieuwd en verbeterd.

Daarnaast zijn nieuwe indicatoren toegevoegd en is het model herijkt op een nieuwe tijdreeks van huizenprijzen per m2 voor alle 4-positie-postcodegebieden in Nederland. In de nieuwe woonaantrekkelijkheidsindex staat Amsterdam op de eerste plaats, gevolgd door Amstelveen, Leiden en Utrecht.

50 grootste gemeenten

In de Atlas voor gemeenten worden de 50 grootste gemeenten van Nederland op meer dan 50 indicatoren vergeleken. Daarbij wordt gekeken naar werkgelegenheid, maar ook naar universiteiten, woningprijzen en culturele voorzieningen.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster