Vorige

Craamkamer voor bomen bij nieuwe Utrechtse stadswijk Cartesius

Tekst
Beeld
Consortium Cartesius

Cartesius Utrecht heeft een Craamkamer geopend, speciaal voor het opkweken van bomen en planten voor de nieuwe groene stadswijk. Ook bestaand groen dat straks een nieuwe plek krijgt in de Utrechtse wijk kan hier tijdelijk worden geplant voor hergebruik.

Cartesius wordt een groene en gezonde stadswijk met in totaal 2852 woningen. Bomen, klein bestaand groen, zoals struiken en planten, worden vaak verwijderd om grondwerkzaamheden te beginnen. In de Cartesius Craamkamer geven initiatiefnemers en gebiedsontwikkelaars Ballast Nedam Development en MRP bestaand groen een tweede leven.

Meerbomen.nu

Om te voorkomen dat deze zaailingen en herplaatsbare struiken en planten verloren gaan, is het Cartesius Consortium een samenwerking aangegaan met Meerbomen.nu. Meerbomen.nu is een coalitie van Stichting Nationale Boomfeestdag, Stichting MEERGroen, Caring Farmers en Urgenda. Zij hebben als missie om in Nederland 1 miljoen bomen te planten om zo het klimaat en de biodiversiteit te verbeteren.

Om te voorkomen dat deze zaailingen en herplaatsbare struiken en planten verloren gaan, is het Cartesius Consortium een samenwerking aangegaan met Meerbomen.nu.

Biodiversiteit

Richard van Kleef van het consortium Cartesius Utrecht: „Het is van groot belang dat we bomen en zaailingen weer terug kunnen plaatsen in dit gebied, om zo de bestaande biodiversiteit een boost te geven. Wij willen heel graag een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen langer gezond en gelukkig leven. Daar is groen een heel belangrijk onderdeel van.”

Cartesius besteed extra aandacht aan behoud van bestaande bomen. Bij bestaande bomen kijkt men of men deze kan behouden voor de toekomstige inrichting van het Cartesius Park of de Groene Lus rondom Cartesius. Niet geplaatst groen kan elders in de stad of in Nederland worden herplaatst.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster