Vorige

Ctgb komt met podcast-reeks

Beeld
Shutterstock

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) is een podcast-reeks begonnen om het hele verhaal rond de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden te vertellen. Ctgb-medewerkers vertellen daarin onder andere hoe en waarom het Ctgb deze beoordelingen doet.

Met de podcast-reeks wil het Ctgb haar werk uitleggen en het hele verhaal vertellen. Het college geeft aan dat iedereen, telers, toepassers én consumenten te maken hebben met gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het gaat bij een biocode bijvoorbeeld om een mierenlokdoosje, mottenballen of houtimpregneer. Bij gewasbeschermingsmiddelen treft het consumenten omdat het gaat over residuen op groente of fruit en de veiligheid van bijvoorbeeld omwonenden of passanten. ‘Niet meer dan logisch dat ze dan willen weten of die middelen goed beoordeeld en veilig zijn’, aldus het Ctgb.

Het Ctgb vindt het belangrijk om over de beoordelingen die het uitvoert het hele verhaal te vertellen. De eerste podcast ‘Middelen, mensen en milieu’ is gepubliceerd. Op heel korte termijn volgen er nog twee delen; ‘de beoordeling gewasbeschermingsmiddelen’ en ‘de beoordeling biociden’.

Via Spotify kan de podcast ‘Middelen, Mensen en Milieu’ worden beluisterd.

Gerelateerde content

Abonneer
Laat het weten als er
Registreren

Selecteer een van de demo’s en krijg vijf dagen gratis toegang tot PlatformGroen

Onbeperkt gebruik maken van PlatformGroen?
Bekijk de mogelijkheden.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Al een account?
Inloggen

Log hier in met uw account van Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij.

Heeft u een abonnement op Tuin en Landschap en/of De Boomkwekerij, maar geen account?
Neem contact met ons op.

Sluit venster
  • Feedback ontvangen wij al te graag!

Sluit venster